- Nazwa oddziału
-
kelner
- Cykl kształcenia
-
3
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- geografia
- język obcy nowożytny , drugi język obcy nowożytny (zostanie wzięty przedmiot z najwyższą oceną z podanych)
- Zawody
-
Kelner
- Opis
-
Wymagane zaświadczenie lekarza medycyny pracy o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kształcenia w zawodzie!
Dodatkowy język: język angielski
Nauka w tym zawodzie umożliwia:
· zdobycie dyplomu w zawodzie kelner
· uzyskanie certyfikatu kwalifikacji zawodowych:
HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich· absolwentom, po uzyskaniu dyplomu w zawodzie kelner, podniesienia swoich kwalifikacji w Branżowej Szkole II stopnia lub na kwalifikacyjnych kursach zawodowych, prowadzonych przez naszą szkołę.
Ucząc się w tej klasie zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu:
• sporządzania potraw i napojów w części handlowo-usługowej zakładu gastronomicznego,
• wykonywania czynności związanych obsługiwaniem gości,
• rozliczania usług kelnerskich.
Możliwości pracy w zawodzie
Możesz pracować między innymi:
• w restauracjach; zakładach gastronomicznych;
• w hotelach;
• w kawiarniach, pubach, dyskotekach;
• w firmach cateringowych;
• podczas imprez okolicznościowych;
• we własnej firmie.
więcej informacji:
http://zs6.szkolnastrona.pl/a,611,branzowa-szkola-i-stopnia-nr-4-klasa-1-kel-kelner