- Nazwa oddziału
-
1EP pracownik obsługi hotelowej
- Cykl kształcenia
-
3
- Języki obce
-
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny , geografia
- Zawody
-
Pracownik obsługi hotelowej
- Opis
-
Pracownik obsługi hotelowej
Przyszły pracownik kształci się w zakresie przestrzegania przepisów BHP, utrzymywania czystości i porządku w obiekcie hotelarskim, przygotowywania i podawania śniadań, organizacji usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie.
Nabywa umiejętności w posługiwaniu się językiem obcym zawodowym, ma kompetencje personalne i społeczne, zna podstawy hotelarstwa.
W zawodzie pracownika obsługi hotelowej niezbędna jest komunikatywność, uczciwość, zaangażowanie w wykonywaniu pełnionych obowiązków.
Po ukończeniu szkoły i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, absolwent uzyska dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe, a także otrzyma wykształcenie zasadnicze branżowe.
Absolwenci szkoły branżowej I stopnia będą mogli kontynuować naukę w systemie szkolnym w szkole branżowej II stopnia