- Nazwa oddziału
-
1b-1 kucharz
- Liczba miejsc
-
15
- Cykl kształcenia
-
3
- Języki obce
-
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- wiedza o społeczeństwie
- informatyka
- Zawody
-
Kucharz
- Opis
-
Jeżeli:
· interesujesz się gastronomią
· uwielbiasz gotować i chciałbyś rozwijać swoje pasje i umiejętności
· chcesz prawidłowo sporządzać potrawy, a także dobierać do nich dodatki
· praca w kuchni sprawia ci dużo satysfakcji
Nauczysz się sporządzać różnego rodzaju potrawy, ciasta, napoje i desery z zastosowaniem narzędzi, maszyn i urządzeń znajdujących się w zakładach gastronomicznych. Będziesz potrafił planować i organizować pracę w kuchni, a także zdobędziesz umiejętności, które pozwalają określić, z jakich produktów powinno zostać wykonane danie.
Dodatkowo oferujemy Ci możliwość uczestniczenia w kursach, zajęciach dodatkowych, które rozwiną Twoje zainteresowania i pasje, warsztatach. Po ukończeniu szkoły branżowej będziesz mógł zdobyć w naszej szkole wykształcenie średnie.