- Nazwa oddziału
-
1b3 pracownik pomocniczy gastronomii
- Liczba miejsc
-
4
- Cykl kształcenia
-
3
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- wiedza o społeczeństwie
- informatyka
- Zawody
-
Pracownik pomocniczy gastronomii
- Dodatkowe wymagania
-
Dla uczniów z orzeczeniem o niepełnosprawności intelektualnej w stopniu lekkim
- Opis
-
Jeżeli:
- często oglądasz filmiki i programy kulinarne
- wciąż zaglądasz do kuchni i zastanawiasz się, co by tu przygotować do zjedzenia
- podobają Ci się kolorowe drinki bezalkoholowe
i też chciałbyś takie robić.
W przyjaznej atmosferze nauczymy Cię wykonywać czynności porządkowe w obiektach świadczących usługi gastronomiczne. Prawidłowo przechowywać żywność, sporządzać i wydawać pyszne potrawy oraz napoje bezalkoholowe, a także obsługiwać gości tak, aby pamiętali o napiwkach.
Dodatkowo oferujemy możliwość uczestniczenia w zajęciach dodatkowych rozwijających zainteresowania, kursach, warsztatach. Po ukończeniu szkoły branżowej będziesz miał również możliwość zdobycia w naszej szkole wykształcenia średniego.