- Nazwa oddziału
-
1ta1 technik żywienia i usług gastronomicznych
- Liczba miejsc
-
17
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- biologia
- informatyka
- Przedmioty rozszerzone
-
- język obcy nowożytny
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
Jeżeli:
• gotowanie jest Twoją pasją,
• interesujesz się produktami spożywczymi i żywieniem,
• lubisz przyrządzać posiłki,
• marzysz o własnym biznesie gastronomicznym..Nauczymy Cię urządzać zakłady gastronomiczne, układać diety, umiejętnie sporządzać potrawy zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, estetycznego ich podania, aranżacji stołów i sal konsumpcyjnych, prawidłowej obsługi gości. Zdobędziesz umiejętności aktywnego zachowania się na rynku, prowadzenia własnej działalności gospodarczej, sporządzania biznesplanu. Dzięki nam staniesz się otwarty na nowości i kreatywny w działaniu.
Dodatkowo oferujemy Ci zajęcia i kursy rozwijające umiejętności zawodowe i umożliwiające uzyskanie dodatkowych kwalifikacji m.in.: pokazy szefów kuchni, konkursy "pod okiem" mistrzów kulinarnych, wyjazdy na targi branżowe, przygotowanie i organizacja bankietów, wycieczki zawodowe do restauracji, hoteli i zakładów gastronomicznych, kursy: m.in. kelnerski, barmański, baristyczny, cateringu.