- Nazwa oddziału
-
Przetwórca mięsa
- Cykl kształcenia
-
3
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- biologia
- chemia
- Zawody
-
Przetwórca mięsa
- Opis
-
Szkoła przygotowuje do wykonywania następujących zadań zawodowych:
- dokonywanie rozbioru tusz zwierząt rzeźnych oraz wykrawanie mięsa
- magazynowanie i przygotowywanie mięsa do dystrybucji
- obsługiwanie maszyn i urządzeń wykorzystywanych w przetwórstwie mięsa
- wykonywanie prac związanych z produkcją przetworów mięsnych i tłuszczowych
- magazynowanie i przygotowywanie przetworów mięsnych i tłuszczowych do dystrybucji
Absolwent szkoły po uzupełnieniu kwalifikacji TG.17 oraz uzupełnieniu wykształcenia średniego może uzyskać tytuł technika technologii żywności.