- Nazwa oddziału
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych E
- Liczba miejsc
-
28
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny , biologia
- Przedmioty rozszerzone
-
biologia
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
Nauczymy Cię:
üsporządzania potraw i napojów zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,
üplanowania i organizacji żywienia oraz usług gastronomicznych w zakładach żywienia zbiorowego,
üprawidłowej obsługi konsumenta,
üorganizowania imprez o charakterze gastronomicznym (bale, wesela, przyjęcia, bankiety firmowe itp).
Perspektywy –praca:
üwszystkie typy zakładów gastronomicznych: restauracje, bary, kawiarnie, stołówki, domy opieki, itp,
üwłasna działalność gospodarcza.