Poznań
Technikum
Technikum Gastronomiczne - P_1cż
Nazwa oddziału

 P_1cż

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • język obcy nowożytny
  • informatyka

Przedmioty rozszerzone
  • język obcy nowożytny
  • biologia
  • chemia
  • geografia
Zawody

 Technik żywienia i usług gastronomicznych

Opis

Absolwenci Technikum Gastronomicznego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych mogą podjąć pracę we wszystkich typach usług hotelarsko-gastronomicznych: w hotelach, pensjonatach, restauracjach, ośrodkach wczasowych, na promach itp. Mogą prowadzić własną działalność gospodarczą lub kontynuować naukę na wybranych kierunkach studiów

Przedmioty realizowane na poziomie rozszerzonym:
- język obcy według wyboru,
- biologia lub chemia lub geografia do wyboru.