- Nazwa oddziału
-
I TŻ
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- historia , biologia , geografia , fizyka (zostaną wzięte dwie najlepsze oceny z podanych)
- Przedmioty rozszerzone
-
- biologia
- wiedza o społeczeństwie
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Absolwent szkoły może uzyskać dyplom potwierdzający tytuł technika żywienia i usług gastronomicznych po zdaniu egzaminu z dwóch kwalifikacji:
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Ponadto nauka w technikum kończy się egzaminem maturalnym umożliwiającym kontynuowanie nauki na studiach wyższych.
Przedmioty rozszerzone to biologia lub wiedza o społeczeństwie (według preferencji uczniów i możliwości szkoły)