- Nazwa oddziału
-
TG - technik żywienia i usług gastronomicznych
- Liczba miejsc
-
0
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny
- biologia , chemia (zostanie wzięty przedmiot z najwyższą oceną z podanych)
- Przedmioty rozszerzone
-
- geografia
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
Zatrudnienie znajdziesz w zakładach żywienia zbiorowego, instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, służbie zdrowia, organizacjach ochrony konsumenta, instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu. W czasie nauki zdobędziesz następujące umiejętności: ocenianie jakości żywności oraz jej przechowywanie, sporządzanie potraw i napojów, organizowanie produkcji gastronomicznej, planowanie i realizowanie usług gastronomicznych. Dodatkowo oferujemy kurs barmański.