- Nazwa oddziału
-
1 TTŻ Technik technologii żywności
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny , drugi język obcy nowożytny , muzyka , plastyka , historia , wiedza o społeczeństwie , biologia , geografia , chemia , fizyka , informatyka , technika , wychowanie fizyczne , edukacja dla bezpieczeństwa (zostaną wzięte dwie najlepsze oceny z podanych)
- Przedmioty rozszerzone
-
- język polski
- wiedza o społeczeństwie
- historia
- matematyka
- geografia
- biologia
- język angielski
- Zawody
-
Technik technologii żywności
- Opis
-
Zajmuje się opracowaniem nowych produktów żywnościowych i technologii. Organizuje i nadzoruje proces produkcji produktów żywnościowych. Kwalifikacje: SPC.01 Produkcja wyrobów cukierniczych, SPC.07 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych. Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym uczeń wybiera jeden.