Grudziądz
Technikum
Technikum nr 5 - 1aŻ 1bŻ Technik żywienia i usług gastronomicznych
Nazwa oddziału

 1aŻ 1bŻ Technik żywienia i usług gastronomicznych

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • język obcy nowożytny ,  drugi język obcy nowożytny ,  muzyka ,  plastyka ,  historia ,  wiedza o społeczeństwie ,  biologia ,  geografia ,  chemia ,  fizyka ,  informatyka ,  technika ,  wychowanie fizyczne ,  edukacja dla bezpieczeństwa (zostaną wzięte dwie najlepsze oceny z podanych)

Przedmioty rozszerzone
  • język angielski
  • język polski
  • wiedza o społeczeństwie
  • historia
  • matematyka
  • geografia
  • biologia
Zawody

 Technik żywienia i usług gastronomicznych

Opis

Kształcenie w tym zawodzie doskonale przygotowuje do prowadzenia własnej firmy. Świetnie  kształci wszystkich, którzy planują podjęcie studiów związanych z żywieniem, dietetyką, zarządzaniem i innych pokrewnych. Kwalifikacje: HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań HGT.12  Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym uczeń wybiera jeden.