- Nazwa oddziału
-
1B
- Liczba miejsc
-
28
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- biologia
- język obcy nowożytny
- Przedmioty rozszerzone
-
- biologia
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
Nauczymy Cię: sporządzania potraw i napojów zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, planowania i organizacji żywienia oraz usług gastronomicznych w zakładach żywienia zbiorowego, prawidłowej obsługi konsumenta, organizowania imprez
o charakterze gastronomicznym (bale, wesela, przyjęcia, bankiety firmowe itp).Perspektywy – praca: wszystkie typy zakładów gastronomicznych: restauracje, bary, kawiarnie, stołówki, domy opieki, itp, własna działalność gospodarcza.
KWALIFIKACJE WYODRĘBNIONE W ZAWODZIE:
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych