- Nazwa oddziału
-
1K technik hotelarstwa
- Liczba miejsc
-
15
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
-
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- geografia
- język obcy nowożytny
- Przedmioty rozszerzone
-
- geografia
- Zawody
-
Technik hotelarstwa
- Opis
-
Nauczymy Cię: profesjonalnej pracy w hotelach, organizowania i obsługi imprez tworzonych w hotelu (bale, wesela, konferencje, wycieczki itp), obsługiwania nowoczesnego sprzętu biurowego, przygotowywać i podawać śniadania w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie, przyjmować i realizować zamówienia na usługi dodatkowe w bazie noclegowej i poza nią, współpracować z biurami podróży oraz innymi jednostkami gospodarczymi, profesjonalnej pracy w hotelach, organizowania i obsługi imprez tworzonych w hotelu (bale, wesela, konferencje, wycieczki itp), obsługiwania nowoczesnego sprzętu biurowego, przygotowywać i podawać śniadania w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie, przyjmować i realizować zamówienia na usługi dodatkowe w bazie noclegowej i poza nią, współpracować z biurami podróży oraz innymi jednostkami gospodarczymi.
Perspektywy – praca: hotele, motele, pensjonaty, zajazdy, ośrodki wypoczynkowe, sanatoria, zakłady uzdrowiskowe promy, samoloty, biura zajmujące się turystyką i bazą noclegową, centra informacji turystycznej, własna działalność gospodarcza.KWALIFIKACJE WYODRĘBNIONE W ZAWODZIE:
HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
HGT.06.Realizacja usług w recepcji