- Nazwa oddziału
-
1ak-kucharz
- Cykl kształcenia
-
3
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny
- informatyka
- Zawody
-
Kucharz
- Opis
-
Branżowa Szkoła I stopnia Nr 3 kształci w zawodzie „Kucharz”.
Aby uzyskać tytuł zawodowy „Kucharz” uczeń musi:
1. Ukończyć szkołę
2. Zdać egzamin potwierdzający kwalifikację w zawodzie HGT.02 „Przygotowanie i wydawanie dań”
Nauka trwa 3 lata.
Program nauki obejmuje:- przedmioty ogólnokształcące,
- przedmioty zawodowe o charakterze, praktycznym i teoretycznym,
- język obcy: angielski,
- zajęcia praktyczne,
- praktykę zawodową, która odbywa się u pracodawców lub w warsztatach gastronomicznych w szkole (należy wybrać jedną z opcji)