- Nazwa oddziału
-
1T Technik technologii żywności
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- chemia
- język obcy nowożytny
- Przedmioty rozszerzone
-
język obcy nowożytny
biologia
chemia
- Zawody
-
Technik technologii żywności
- Opis
-
Zawód szeroko profilowany dający możliwość zatrudnienia we wszystkich gałęziach przemysłu spożywczego oraz w instytucjach prowadzących badania i ocenę żywności, handel żywnością i dystrybucję żywności. Dzięki profesjonalnie wyposażonym pracowniom szkolnym oraz stałej współpracy z rzemieślnikami wielkopolski dajemy uczniom możliwość wyboru jednej z czterech specjalizacji i kształcenia się na kierunku produkcja wyrobów cukierniczych, produkcja wyrobów piekarskich, produkcja wyrobów mięsnych i tłuszczowych lub operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego.