Poznań
Technikum
Technikum Przemysłu Spożywczego - P_1Ż
Nazwa oddziału

 P_1Ż

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • biologia ,  chemia (zostanie wzięty przedmiot z najwyższą oceną z podanych)
  • język obcy nowożytny

Przedmioty rozszerzone
  • biologia
  • chemia
  • język angielski
Zawody

 Technik żywienia i usług gastronomicznych

Opis

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Klasa patronacka Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.

Absolwent kształcący się w tym zawodzie może podjąć pracę w zakładach żywienia zbiorowego, instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, zakładach świadczących usługi gastronomiczne, hotelarskie i agroturystyczne. Jest to zawód, który łączy wiedzę i umiejętności związane z gotowaniem, tworzeniem menu na życzenie klienta, organizacją przyjęć okolicznościowych oraz ich profesjonalną obsługą.

Przedmiotami rozszerzonymi są biologia lub chemia oraz język angielski.