- Nazwa oddziału
-
P_1Ż
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- biologia , chemia (zostanie wzięty przedmiot z najwyższą oceną z podanych)
- język obcy nowożytny
- Przedmioty rozszerzone
-
- biologia
- chemia
- język angielski
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Klasa patronacka Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.
Absolwent kształcący się w tym zawodzie może podjąć pracę w zakładach żywienia zbiorowego, instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, zakładach świadczących usługi gastronomiczne, hotelarskie i agroturystyczne. Jest to zawód, który łączy wiedzę i umiejętności związane z gotowaniem, tworzeniem menu na życzenie klienta, organizacją przyjęć okolicznościowych oraz ich profesjonalną obsługą.
Przedmiotami rozszerzonymi są biologia lub chemia oraz język angielski.