- Nazwa oddziału
- 
                Technik żywienia i usług gastronomicznych 
- Cykl kształcenia
- 
                        5 
- Języki obce
- 
   
- Przedmioty punktowane
- 
                            obowiązkowe - język polski
- matematyka
 dodatkowe - technika
 - biologia
 
- Przedmioty rozszerzone
- 
                        - biologia lub fizyka
 
- Zawody
- 
                            Technik żywienia i usług gastronomicznych 
- Opis
- 
                    To idealny kierunek dla osób dbających o zdrowy styl życia i lubiących przygody ze sztuką kulinarną. Nauka w tym zawodzie daje wiele możliwości samorealizacji i rozwijaniu pasji.Uczniowie uzyskują kwalifikacje:HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dańHGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznychAbsolwenci tego kierunku mogą szukać zatrudnienia między innymi:- atrakcyjna praca w gastronomii, np. restauracje, bary, hotele, zakłady produkujące żywność gotową
- władana restauracja lub firma cateringowa zajmująca się obsługą i organizacją imprez okolicznościowych
 Absolwenci naszej szkoły po zdaniu egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie uzyskują tytuł technika a po zdaniu egzaminu maturalnego mogą podjąć studia wyższe na wybranych przez siebie kierunkach.