- Nazwa oddziału
-
1 k (kucharz)
- Cykl kształcenia
-
3
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- historia , biologia , geografia , fizyka (zostaną wzięte dwie najlepsze oceny z podanych)
- Zawody
-
Kucharz
- Opis
-
Informacje ogólne:
- czas trwania nauki - 3 lata;
- nauczane języki: j. angielski jako kontynuacja po szkole podstawowej;
- zajęcia praktyczne odbywają się w pracowniach gastronomicznych w szkole.
Informacje dodatkowe:
Po ukończeniu szkoły branżowej I st. w dowolnym zawodzie absolwent może
- Uzyskać dyplom zawodowy odpowiednio dla danego zawodu (kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań );
- kontynuować naukę w branżowej szkole II stopnia i uzyskać drugą kwalifikację oraz świadectwo dojrzałości
- podjąć pracę.