Płońsk
Technikum
Technikum nr 1 - 1 TŻ (technik żywienia i usług gastronomicznych)
Nazwa oddziału

 1 TŻ (technik żywienia i usług gastronomicznych)

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • historia ,  biologia ,  geografia ,  fizyka (zostaną wzięte dwie najlepsze oceny z podanych)

Przedmioty rozszerzone
  • biologia
Zawody

 Technik żywienia i usług gastronomicznych

Opis

1. Kwalifikacje do zdobycia przez uczniów w trakcie nauki po zdaniu egzaminów zawodowych:

        HGT.02.Przygotowywanie i wydawanie dań

        HGT.12.Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

2. Zajęcia praktyczne odbywają się w pracowniach specjalistycznych w szkole.

3. Dodatkowe możliwości:

  •        nabywanie dodatkowych kwalifikacji, umożliwiających lepszy start na rynku pracy – kwalifikacje rynkowe
  •         uczestnictwo w kursach