- Nazwa oddziału
-
1 TŻ (technik żywienia i usług gastronomicznych)
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- historia , biologia , geografia , fizyka (zostaną wzięte dwie najlepsze oceny z podanych)
- Przedmioty rozszerzone
-
- biologia
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
1. Kwalifikacje do zdobycia przez uczniów w trakcie nauki po zdaniu egzaminów zawodowych:
• HGT.02.Przygotowywanie i wydawanie dań
• HGT.12.Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
2. Zajęcia praktyczne odbywają się w pracowniach specjalistycznych w szkole.
3. Dodatkowe możliwości:
- nabywanie dodatkowych kwalifikacji, umożliwiających lepszy start na rynku pracy – kwalifikacje rynkowe
- uczestnictwo w kursach