- Nazwa oddziału
-
1TŻ technik żywienia i usług gastronomicznych
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- biologia
- język obcy nowożytny , informatyka , technika (zostanie wzięty przedmiot z najwyższą oceną z podanych)
- Przedmioty rozszerzone
-
- biologia
- Opis
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- to zawód dający wiele możliwości, pozwalający na stosowanie nowych trendów w żywieniu i rozwijanie swoich zainteresowań kulinarnych. Kształtuje umiejętności związane z planowaniem i organizacją żywienia w zakładach żywienia zbiorowego i żywienia rodziny.Posiadamy nowoczesną pracownię przedmiotową, współpracujemy z wieloma restauracjami, wysyłamy uczniów na praktyki zagraniczne, zapewniamy przyjazną atmosferę.W czasie nauki zdobędziesz umiejętności, które umożliwią Ci samodzielne prowadzenie działalności gastronomicznej. Możesz podjąć także pracę w stołówkach, restauracjach na statkach i promach, barach, sanatoriach, ośrodkach turystyczno-hotelarskich w kraju jak i za granicą.http://zs2.ostrzeszow.pl/dokumenty/gimnazjalista/kierunki/Tzywienie.pdf
Pełna oferta dostępna na stronie https://zs2.ostrzeszow.pl/rekrutacja/?page=rekrutacja
ZAPRASZAMY!