- Nazwa oddziału
 - 
                
TUG technik żywienia i usług gastronomicznych
 - Liczba miejsc
 - 
                    
32
 - Cykl kształcenia
 - 
                        
5
 - Języki obce
 - 

                     - Przedmioty punktowane
 - 
                            
obowiązkowe
- język polski
 - matematyka
 
dodatkowe
- język obcy nowożytny
 
 - Przedmioty rozszerzone
 - 
                        
- język angielski
 
 - Zawody
 - 
                            
Technik żywienia i usług gastronomicznych
 - Opis
 - 
                    

Zajęcia realizowane w ramach godzin do dyspozycji dyrektora: savoir-vivre.
Absolwent jest przygotowany do prowadzenia zadań związanych z organizacją, informacją i kompleksową obsługą przyjęć oraz imprez organizowanych we zakładach świadczących usługi gastronomiczne (restauracje, kafeterie, snack bary, bary, bufety, stołówki, catering itp.), a także imprez organizowanych w nietypowych warunkach.
Uzyskuje umiejętności związane zarówno z funkcjonowaniem części gastronomicznej (kuchnia, sale), jak i administracyjno-gospodarczej (dział finansowo – księgowy, dział sprzedaży). Jest przygotowany do prowadzenie własnej działalności gospodarczej.
W programie nauczania m.in.: zasady żywienia, technologia gastronomiczna, obsługa konsumenta, room service), marketing, ekonomika i organizacja gastronomii.
Wyposażenie pracowni i zaplecze dydaktyczne gwarantuje przekazywanie wiedzy i kształtowanie umiejętności na wysokim poziomie.