- Nazwa oddziału
-
1 a,b Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny , drugi język obcy nowożytny , muzyka , plastyka , historia , wiedza o społeczeństwie , biologia , geografia , chemia , fizyka , informatyka , technika , wychowanie fizyczne , edukacja dla bezpieczeństwa (zostaną wzięte dwie najlepsze oceny z podanych)
- Przedmioty rozszerzone
-
- język polski
- wiedza o społeczeństwie
- historia
- matematyka
- geografia
- biologia
- język angielski
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
Kształcenie w tym zawodzie doskonale przygotowuje do prowadzenia własnej firmy. Świetnie kształci wszystkich, którzy planują podjęcie studiów związanych z żywieniem, dietetyką, zarządzaniem i innych pokrewnych.
Kwalifikacje:
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.