Grudziądz
Technikum
Technikum nr 5 - 1 TM
Nazwa oddziału

 1 TM

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • język obcy nowożytny ,  drugi język obcy nowożytny ,  muzyka ,  plastyka ,  historia ,  wiedza o społeczeństwie ,  biologia ,  geografia ,  chemia ,  fizyka ,  informatyka ,  technika ,  wychowanie fizyczne ,  edukacja dla bezpieczeństwa (zostaną wzięte dwie najlepsze oceny z podanych)

Przedmioty rozszerzone
  • język polski
  • wiedza o społeczeństwie
  • historia
  • matematyka
  • geografia
  • biologia
  • język angielski
Zawody

 Technik przetwórstwa mleczarskiego

Opis

Technik przetwórstwa mleczarskiego to nadzór nad powierzonym odcinkiem produkcji artykułów mleczarskich, rozliczenia produkcji, opracowywanie nowych wyrobów i technologii.

Kwalifikacje: SPC.02 Produkcja wyrobów z wykorzystaniem maszyn i urządzeń,

SPC.06 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich.