- Nazwa oddziału
-
1aŻ 1bŻ
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe dwa przedmioty z najwyższą oceną z niżej wymienionych
- język obcy nowożytny , drugi język obcy nowożytny , muzyka , plastyka , historia , wiedza o społeczeństwie , biologia , geografia , chemia , fizyka , informatyka , technika , wychowanie fizyczne , edukacja dla bezpieczeństwa
- Przedmioty rozszerzone
-
język polski
wiedza o społeczeństwie
historia
matematyka
geografia
biologia
język angielski
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
Kształcenie w tym zawodzie doskonale przygotowuje do prowadzenia własnej firmy. Świetnie kształci wszystkich, którzy planują podjęcie studiów związanych z żywieniem, dietetyką, zarządzaniem i innych pokrewnych.
Kwalifikacje: HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.