Grudziądz
Technikum
Technikum nr 5 - 1 TPM Technik przetwórstwa mleczarskiego
Nazwa oddziału

 1 TPM Technik przetwórstwa mleczarskiego

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • język obcy nowożytny ,  drugi język obcy nowożytny ,  muzyka ,  plastyka ,  historia ,  wiedza o społeczeństwie ,  biologia ,  geografia ,  chemia ,  fizyka ,  informatyka ,  technika ,  wychowanie fizyczne ,  edukacja dla bezpieczeństwa (zostaną wzięte dwie najlepsze oceny z podanych)

Przedmioty rozszerzone
  • język polski
  • wiedza o społeczeństwie
  • historia
  • matematyka
  • geografia
  • biologia
  • język angielski
Zawody

 Technik przetwórstwa mleczarskiego

Opis

To nadzór nad powierzonym odcinkiem produkcji artykułów mleczarskich, rozliczenia produkcji, opracowywanie nowych wyrobów i technologii. Kwalifikacje: SPC.02 Produkcja wyrobów  z wykorzystaniem maszyn i urządzeń, SPC.06 Organizacja   i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich. Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym uczeń wybiera jeden.