- Nazwa oddziału
 - 
                
I A Technik żywienia i usług gastronomicznych
 - Cykl kształcenia
 - 
                        
5
 - Języki obce
 - 

                     - Przedmioty punktowane
 - 
                            
obowiązkowe
- język polski
 - matematyka
 
dodatkowe
- język obcy nowożytny , biologia
 
 - Przedmioty rozszerzone
 - 
                        
- matematyka
 
 - Zawody
 - 
                            
Technik żywienia i usług gastronomicznych
 - Opis
 - 
                    
Technik żywienia i usług gastronomicznych to zawód,
w którym uczniowie uzyskują następujące kwalifikacje:
- Przygotowywanie i wydawanie dań,
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
Absolwent naszej szkoły ma możliwość wykonywania następujących zadań zawodowych:
• oceny jakości żywności i jej przechowywania,
• sporządzania i wydawania dań wraz z napojami,
• planowanie z oceną żywienia,
• organizowania produkcji gastronomicznej.
W przyszłości może znaleźć zatrudnienie we wszystkich typach zakładów
gastronomicznych jak również może prowadzić własną działalność gospodarczą.