- Nazwa oddziału
-
Branżowa Szkoła I stopnia - zawód kucharz
- Cykl kształcenia
-
3
- Języki obce
-
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- geografia , informatyka
- Zawody
-
Kucharz
- Opis
-
- Trzyletni cykl kształcenia
- przedmioty ogólnokształcące, jak i przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym realizowane są na zajęciach edukacyjnych w szkole
- zajęcia praktyczne są realizowane w zakładach pracy u pracodawców
- po ukończeniu Branżowej Szkoły I stopnia i zdaniu egzaminu z jednej kwalifikacji absolwent uzyska dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe, a także otrzyma wykształcenie zasadnicze branżowe
- po ukończeniu szkoły absolwent może kontynuować naukę w Branżowej Szkole II stopnia
- liczebność grupy musi wynosić min. 15 osób.