- Nazwa oddziału
-
technik usług kelnerskich
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny , geografia
- Przedmioty rozszerzone
-
- geografia lub język angielski
- Zawody
-
Technik usług kelnerskich
- Dodatkowe wymagania
-
Zaświadczenie lekarskie
- Opis
-
"Wiedza jest drugim słońcem dla tych, którzy ją posiadają" (Heraklit z Efezu)
W trakcie nauki zostaniesz przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
Wykonywanie usług kelnerskich:
- sporządzanie potraw i napojów w części handlowo - usługowej zakładu gastronomicznego;
- wykonywanie czynności związanych z przyjmowaniem gości;
- rozliczanie usług kelnerskich
Organizacja usług gastronomicznych:
- planowanie i organizowanie dodatkowych usług gastronomicznych;
- planowanie i nadzorowanie pracy kelnera;
- rozliczanie usług gastronomicznych.