- Nazwa oddziału
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Cykl kształcenia
-
2
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny
- biologia
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
Nauka trwa 2 lata. W jej trakcie odbywają się zajęcia z przedmiotów ogólnokształcących takich jak: język polski, język obcy, matematyka, informatyka, wiedza o społeczeństwie, wychowanie fizyczne oraz zawodowych teoretycznych na kwalifikacyjnym kursie zawodowym - bhp, kompetencje personalne i społeczne w gastronomii, podstawy żywieni, podstawy obsługi konsumenta,język angielski zawodowy,przedmioty zawodowe praktyczne - prowadzenie usług gastronomicznych i pracownia planowania żywienia odbywają się w szkolnej pracowni. Uczniowie również odbywają 4 tygodniowe praktyki zawodowe.
Technik żywienia i usług gastronomicznych zdobywa umiejętności zawodowe w zakresie drugiej kwalifikacji wyróżnionej w zawodzie HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Uczeń przystępuje do egzaminu maturalnego i potwierdzającego drugą kwalifikacje w zawodzie.