- Nazwa oddziału
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny
- biologia
- Przedmioty rozszerzone
-
- biologia lub fizyka
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
To idealny kierunek dla osób dbających o zdrowy styl życia i lubiących przygody ze sztuką kulinarną. Nauka w tym zawodzie daje wiele możliwości samorealizacji i rozwijaniu pasji.Uczniowie uzyskują kwalifikacje:HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dańHGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznychAbsolwenci tego kierunku mogą szukać zatrudnienia między innymi:
- atrakcyjna praca w gastronomii, np. restauracje, bary, hotele, zakłady produkujące żywność gotową
- władana restauracja lub firma cateringowa zajmująca się obsługą i organizacją imprez okolicznościowych
Absolwenci naszej szkoły po zdaniu egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie uzyskują tytuł technika a po zdaniu egzaminu maturalnego mogą podjąć studia wyższe na wybranych przez siebie kierunkach.