Koło
Technikum
Technikum w ZSRCKU w Kościelcu - Technikum Technologii Żywności
Nazwa oddziału

 Technikum Technologii Żywności

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • biologia
  • chemia

Przedmioty rozszerzone
  • chemia
Zawody

 Technik technologii żywności

Opis

Technikum skierowane jest do osób które chcą poznać branżę spożywczą, najnowsze trendy w przetwórstwie żywności. Jeśli pasją Twoją jest cukiernictwo i chcesz zachwycić swoimi umiejętnościami rynek cukierniczy przyjdź do nas-nauczymy Cię tego! Fachową wiedzę zdobędziesz na warsztatach prowadzonych przez mistrzów cukiernictwa oraz praktykach w najsłodszych cukierniach regionu. Słodkie nie zawsze znaczy zdrowe, dlatego proponujemy w ramach nauki w technikum zajęcia z dietetyki, podczas których poznasz aktualne trendy w żywieniu i nauczysz się właściwie komponować dietę.