- Nazwa oddziału
-
Technikum kształcące w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny
- chemia
- Przedmioty rozszerzone
-
- matematyka
- chemia
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Dodatkowe wymagania
-
Badania lekarskie
- Opis
-
Wybierając ten kierunek, zdobędziesz oprócz wiedzy ogólnej:
- urządzanie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych
- technologię gastronomiczną z obsługą konsumenta
- mikrobiologię żywności
- podstawy żywienia człowieka
- higienę i ochronę zdrowia
- podstawy ekonomii
- marketing
- podstawy biurowości
- zarządzanie firmą
- wybrane zagadnienia z psychologii społecznej
http://www.zsoiz-krobia.edu.pl/index.php/pl/kandydat/rekrutacja