Gostyń
Technikum
Technikum Im. Ziemi Krobskiej w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Krobi - Technikum kształcące w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
Nazwa oddziału

 Technikum kształcące w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • język obcy nowożytny
  • chemia

Przedmioty rozszerzone
  • matematyka
  • chemia
Zawody

 Technik żywienia i usług gastronomicznych

Dodatkowe wymagania

 Badania lekarskie

Opis

Wybierając ten kierunek, zdobędziesz oprócz wiedzy ogólnej:

  • urządzanie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych
  • technologię gastronomiczną z obsługą konsumenta 
  • mikrobiologię żywności
  • podstawy żywienia człowieka
  • higienę i ochronę zdrowia 
  • podstawy ekonomii
  • marketing
  • podstawy biurowości
  • zarządzanie firmą
  • wybrane zagadnienia z psychologii społecznej
    http://www.zsoiz-krobia.edu.pl/index.php/pl/kandydat/rekrutacja