- Nazwa oddziału
-
1TŻ - technikum żywienia i usług gastronomicznych
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- biologia , chemia (zostanie wzięty przedmiot z najwyższą oceną z podanych)
- język obcy nowożytny
- Przedmioty rozszerzone
-
- chemia
- język angielski
- Zawody
-
Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Opis
-
Czas trwania nauki: 5 lat
Przedmioty rozszerzone:
- język angielski
- chemia
Języki obce:
- język angielski
- język niemiecki lub język hiszpański
Praktyki zawodowe:
- wymiar: 8 tygodni - 4 tygodnie w klasie drugiej i 4 tygodnie w klasie trzeciej
- miejsce: firmy prywatne i instytucje publiczne
Zdobywane kwalifikacje zawodowe, w ramach zawodu technik żywienia:
HGT.02 Przygotowywanie i wydawanie dań
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych