Ostróda
Technikum
Technikum nr 3 (Rolnik) w Ostródzie - TG - technik żywienia i usług gastronomicznych
Nazwa oddziału

 TG - technik żywienia i usług gastronomicznych

Liczba miejsc

 20

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • język obcy nowożytny
  • chemia

Przedmioty rozszerzone
  • chemia
Zawody

 Technik żywienia i usług gastronomicznych

Opis

PRACA: zakłady żywienia zbiorowego, instytucje zajmujące się obrotem żywnością, służba zdrowia, organizacje ochrony konsumenta, instytucje zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu.

UMIEJĘTNOŚCI: Technik żywienia i usług gastronomicznych potrafi: oceniać jakość żywności oraz jej przechowywania, sporządzać i ekspediować potrawy i napoje, organizować produkcję gastronomiczną, planować i realizować usługi gastronomiczne.
Kurs barmański.