Kwidzyn
Technikum
Technikum Nr 2 w Kwidzynie - 1TG - technik żywienia i usług gastronomicznych
Nazwa oddziału

 1TG - technik żywienia i usług gastronomicznych

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • Język polski
  • Matematyka

dodatkowe

  • Język obcy nowożytny
  • Geografia

Przedmioty rozszerzone

 Matematyka

Opis

Ten kierunek przygotowuje konkretnie specjalistów do pracy w gastronomii, zapewniając znajomość ekonomiki i organizacji gastronomii, marketingu, obsługi konsumenta i działalności administracyjno- gospodarczej. Praktyka zawodowa odbywa się na terenie całego kraju - dla chętnych we Francji,  w firmach cateringowych, restauracjach i hotelach.


Przedmioty punktowane:
1) Język polski
2) Matematyka
3) Jęz. obcy II.1 (wymieniony na świadectwie)
4) Geografia