Giżycko
Technikum
Technikum Nr 3 - 1a - Technik żywienia i usług gastronomicznych
Nazwa oddziału

 1a - Technik żywienia i usług gastronomicznych

Cykl kształcenia

 5

Języki obce
Przedmioty punktowane

obowiązkowe

  • język polski
  • matematyka

dodatkowe

  • język obcy nowożytny
  • biologia

Przedmioty rozszerzone
  • biologia
Zawody

 Technik żywienia i usług gastronomicznych

Opis

Technik żywienia i usług gastronomicznych to zawód,

w którym uczniowie uzyskują następujące kwalifikacje:

- Sporządzanie potraw i napojów.

- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.


Absolwent naszej szkoły ma możliwość wykonywania następujących zadań zawodowych:

• oceny jakości żywności i jej przechowywania,

• sporządzania i wydawania dań wraz z napojami,

• planowanie z oceną żywienia,

• organizowania produkcji gastronomicznej.

W przyszłości może znaleźć zatrudnienie we wszystkich typach zakładów

gastronomicznych jak również może prowadzić własną działalność gospodarczą.