- Nazwa oddziału
-
I B
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny , geografia
- Przedmioty rozszerzone
-
język angielski
geografia
- Zawody
-
Technik hotelarstwa
- Opis
-
Technik hotelarstwa:
W trakcie nauki uczniowie zdobywają dwie kwalifikacje:
1. Planowanie i realizacja usług w recepcji.
2. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie.
Po zdaniu egzaminu z obu kwalifikacji uczeń otrzyma dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik hotelarstwa oraz EUROPASS – aneks do dyplomu w języku angielskim i języku polskim uprawniający do wykonywania zawodu na europejskim rynku pracy.
Technik hotelarstwa przygotowany jest do wykonywania następujących zadań zawodowych:
• prowadzenia działalności promocyjnej oraz sprzedaży usług hotelarskich,
• rezerwowania usług hotelarskich,
• wykonywania prac związanych z obsługą gości w recepcji,
• przygotowywania jednostek mieszkalnych do przyjęcia gości,
• przygotowywania i podawania śniadań w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie,
• przyjmowania i realizacji zamówień na hotelarskie usługi dodatkowe.