- Nazwa oddziału
-
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
- Cykl kształcenia
-
5
- Języki obce
- Przedmioty punktowane
-
obowiązkowe
- język polski
- matematyka
dodatkowe
- język obcy nowożytny
- informatyka
- Przedmioty rozszerzone
-
- język angielski
- biologia
- Zawody
-
Technik technologii żywności
- Opis
-
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik technologii żywności jest przygotowany do:1. wytwarzania produktów spożywczych
2. obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych do produkcji wyrobów spożywczych
3. organizowania i nadzorowania przebiegu procesów technologicznych w przetwórstwie spożywczym
4. kontrolowania pracy maszyn stosowanych w przetwórstwie żywnościKwalifikacje:TG.02. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń1. Przygotowywanie surowców, dodatków do żywności i materiałów pomocniczych
2. Prowadzenie procesów produkcji wyrobów spożywczych
3. Magazynowanie wyrobów gotowych i przygotowanie ich do wysyłkiTG.17. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych1. Organizowanie produkcji wyrobów spożywczych
2. Nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczychfilm o zawodzie: https://www.youtube.com/watch?v=p7fizFjLx0A